web
analytics
home over mij portfolio werkwijze kosten geboortefotografie geboortekaartjes testimonials contact voorjaarsfotosessie

WELKOM OP DE WEBSITE VAN FOCUSPOCUS FOTOGRAFIE

Mijn naam is Inge en als er iets is wat mij kan betoveren dan is het wel het fotograferen van baby's en kinderen. Als iemand mij vraagt om mijn stijl van fotograferen in het het kort te omschrijven, dan zal ik als antwoord geven: intens, emotioneel, stijlvol en simpel. Bij mij geen felle studioflitsers (ik heb dan ook geen studio) baby's in boa's met kunstbloemen, houten kistjes of ander overbodig decoratiemateriaal, kinderen zijn van zichzelf al leuk genoeg!

Wat mijn foto's uniek maakt is dat ik puur en alleen met natuurlijk licht werk, zowel binnen als buiten. Ik werk niet met flitsers of reflectieschermen. Dit in combinatie met de onbevangenheid en puurheid van kinderen zorgt ervoor dat ik de magie met mijn camera kan vangen en voor altijd vast kan houden. Ik wil kinderen vastleggen zoals ze wérkelijk zijn, in een omgeving waar ze zichzelf kúnnen zijn. En waar niet van ze verwacht woord op 'leuk' te doen voor de foto.

Als moeder van twee kinderen begrijp ik als geen ander de emotionele waarde van foto's. Na de geboorte van mijn zoon, nu bijna 14 jaar geleden, bleek het begrip gezondheid ineens niet vanzelfsprekend te zijn en ontstond er bij mij een enorme behoefte om zijn leven d.m.v. foto's te documenteren. Hier werd de basis gelegd voor mijn fotografie in de huidige vorm en is FocusPocus Fotografie ontstaan.

In die tijd was ik enorm gefascineerd door het fenomeen 'daglichtfotografie', veel gebruikt door baby- en kinderfotografen in Amerika. Ik ben me hier toen in gaan verdiepen en was daarmee een van de eerste professionele daglicht-fotografe in Nederland die zich exclusief op baby's en kinderen richtte. Inmidddels zijn we bijna 13 jaar verder en heb me ontwikkeld tot dé specialist binnen dit vakgebied. Mijn foto's zijn gepubliceerd in o.a. Ouders van Nu, Kinderen, Zoom Magazine, Professionele Fotografie, 9maanden beursmagazine en Huffington Post. Ook heb ik door de tijd heen diverse fotowedstrijden gewonnen en is mijn werk beloond met diverse publieksprijzen.

Fotografie is voor mij meer dan een passie: het is mijn leven en loopt als een rode draag door alles wat is doe en beleef. Ik nodig je graag uit om door de fotoalbums op deze website heen te wandelen. Als jij en ik dezelfde kijk op fotografie blijken te hebben en je interesse hebt in een fotosessie, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Tot ziens! Inge

 

 

 

 

 

×