web
analytics
home over mij portfolio werkwijze kosten geboortefotografie geboortekaartjes testimonials contact voorjaarsfotosessie
 

WELKOM OP DE WEBSITE VAN FOCUSPOCUS FOTOGRAFIE

Mijn naam is Inge en als er iets is wat mij kan betoveren dan is het wel het fotograferen van baby's en kinderen. Als iemand mij vraagt om mijn stijl van fotograferen in het het kort te omschrijven, dan zal ik als antwoord geven: intens, emotioneel, stijlvol en simpel. Bij mij geen felle studioflitsers (ik heb dan ook geen studio) baby's in boa's met kunstbloemen, houten kistjes of ander overbodig decoratiemateriaal, kinderen zijn van zichzelf al leuk genoeg!

Wat mijn foto's uniek maakt is dat ik puur en alleen met natuurlijk licht werk, zowel binnen als buiten. Ik werk niet met flitsers of reflectieschermen. Dit in combinatie met de onbevangenheid en puurheid van kinderen zorgt ervoor dat ik de magie met mijn camera kan vangen en voor altijd vast kan houden. Ik wil kinderen vastleggen zoals ze wérkelijk zijn, in een omgeving waar ze zichzelf kúnnen zijn. En waar niet van ze verwacht woord op 'leuk' te doen voor de foto.

Als moeder van twee kinderen begrijp ik als geen ander de emotionele waarde van foto's. Na de geboorte van mijn zoon, nu bijna 14 jaar geleden, bleek het begrip gezondheid ineens niet vanzelfsprekend te zijn en ontstond er bij mij een enorme behoefte om zijn leven d.m.v. foto's te documenteren. Hier werd de basis gelegd voor mijn fotografie in de huidige vorm en is FocusPocus Fotografie ontstaan.

In die tijd was ik enorm gefascineerd door het fenomeen 'daglichtfotografie', veel gebruikt door baby- en kinderfotografen in Amerika. Ik ben me hier toen in gaan verdiepen en was daarmee een van de eerste professionele daglicht-fotografe in Nederland die zich exclusief op baby's en kinderen richtte. Inmidddels zijn we bijna 13 jaar verder en heb me ontwikkeld tot dé specialist binnen dit vakgebied. Mijn foto's zijn gepubliceerd in o.a. Ouders van Nu, Kinderen, Zoom Magazine, Professionele Fotografie, 9maanden beursmagazine en Huffington Post. Ook heb ik door de tijd heen diverse fotowedstrijden gewonnen en is mijn werk beloond met diverse publieksprijzen.

Fotografie is voor mij meer dan een passie: het is mijn leven en loopt als een rode draag door alles wat is doe en beleef. Ik nodig je graag uit om door de fotoalbums op deze website heen te wandelen. Als jij en ik dezelfde kijk op fotografie blijken te hebben en je interesse hebt in een fotosessie, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Tot ziens! Inge

 

 

 

 

 

 

geboortekaartjes

Baby's fotograferen voor een geboortekaartje is iets wat ik met ontzettend veel plezier doe.

Zoveel soorten mensen, zoveel soorten geboortekaartjes. Er is zo'n groot aanbod van kaartjes dat het soms best lastig kan zijn om nét dat ene kaartje te vinden dat precies bij jullie past. 

Daarom kiezen veel aanstaande ouders ervoor om een kaartje geheel naar eigen wens en smaakt te (laten) ontwerpen. Niets persoonlijker dan een kaart met een foto van jullie baby die natuurlijk de allermooiste, allerliefste en allerleukste is! En ik kan ervoor zorgen dat dit alles mooi op beeld gevangen wordt.

Met de grootst mogelijke passie, zorgzaamheid en professionaliteit zal ik jullie wondertje fotograferen. Ik laat me niet leiden door tijd maar door het ritme van de baby. Ik vertrek pas als dé foto die jullie voor ogen hadden is gemaakt.

De mogelijkheden zijn enorm. Heb je nog vragen of interesse? Mail of bel me dan vrijblijvend voor een kennismakingsgesprek....

 

 

WAT ANDEREN ZEGGEN......

 

"Inge is een tovenaar met licht. Haar feeërieke en poëtische portretten van kinderen steken met kop en schouders boven de middelmaat uit. Elk portret is een schot in de roos, met de uitstraling van een romantisch sprookjesboek. Het woord 'kiekje' komt niet in Inge's vocabulair voor. Grote klasse!"

-Marcel Reimer, Art Director-

 

"Wij hebben inmiddels al 3 fotosessies met Inge achter de rug! Wat een mooie herinnering voor later! Wij zijn nog steeds heel blij met het resultaat. Inge is een gedreven en zeer ambitieus persoon die voor minder niet gaat en altijd op het juiste moment het knopje weet in te drukken! Ik zou een fotosessie met Inge bij iedereen aanraden."

-Thécla Schippers-

 

"Wat een talent en een prachtige foto's. Ons boefje is nog geen 2jr oud maar al drie keer op de foto geweest bij Inge van FocusPocus. De manier van fotograferen is heel ontspannen, puur en relaxed, zeker niet gemaakt, ingestudeerd of "opgetut". Precies wat wij graag wilden en zo mooi vinden aan alle foto's die wij van FocusPocus hebben. Wij zijn er zo trots op. (en ik weet zeker dat dit niet de laatste foto's van Inge zijn!)"

-Joyce Headley-

 

"Prachtige foto's maakt Inge, dat had ik op de site al gezien. Maar voor de fotosessie bedacht ik me dat dat komt omdat het allemaal modelbaby's zijn en ik heb een gewone baby. Inge is heel lief met je kleintje en neemt de tijd om rustig de juiste foto's te maken. Hierdoor is de fotosessie zelf een zeer prettige ervaring. En het resultaat is verbluffend: ik heb ook een modelbaby!"

-Inge Fabel-

 

"De foto's van Noah zijn prachtig! We hebben ontzettend veel complimenten gekregen op ons geboortjekaartje met jouw mooie foto erop. Tijdens de fotosessie ging je te werk met een onverstoorbare rust en een geweldige timing waarbij je, ondankt het herhaaldelijk scheel kijken van Noah, toch de perfecte foto wist te maken. Of eigenlijk moet ik zeggen de perfecte foto's want het kiezen was erg moeilijk!

-Brigitta B.-

 

"Vorig voorjaar heeft Inge schitterende foto's gemaakt van onze dochter! Feline was toen ruim een jaar. De positieve verhalen van vrienden en de prachtige website zorgde ervoor dat ik hoge verwachtingen had. We wisten natuurlijk niet of Feline het ook leuk zou vinden. Wat als ze helemaal niet mee wil werken? Daarover maakte Inge zich geen zorgen... 'We hebben alle tijd'. Het weer zat mee (handig als je buiten foto's gaat maken) en er leek al snel een klik te zijn tussen Inge en Feline. Dit is echt een kwaliteit van Inge. Ze straalt iets uit wat ervoor zorgt dat kinderen zich op hun gemak voelen bij haar. En dat levert mooie natuurlijke foto's op. Feline was helemaal zichzelf en kreeg de vrijheid om dat te doen wat ze wilde. Inge wist waar we moesten zijn voor de mooie plekjes en de rest ging vanzelf. We hebben schitterende foto's. Binnenkort verwachten we ons 2e kindje. Ik kijk nu al uit naar de mooie foto's die Inge dan kan maken!"

-Mieke Holtermans-

 

"Inge heeft prachtige foto's gemaakt van onze drie kinderen. Ze zijn heel verschillend qua leeftijd maar erg knap: ze staan op de foto zoals ze zijn. Dat is precies waarom we zo graag foto's wilde hebben van de kinderen, dat lukt ons zelf steeds niet! 'Behalve portretten heeft Inge ze ook ontspannen met elkaar op de foto gezet: echt een fantastisch resultaat! De foto's hangen al een paar jaar aan de wand maar we zijn er nog lang niet op uit gekeken."

-Cecile Lippes-

 

"Wij hebben eerder foto's van onze oudste dochter laten maken in een studio. Dit waren leuke foto's, maar sommige waren wat "gemaakt". Toen zijn we bij FocusPocus Fotografie terecht gekomen. Inge heeft prachtige foto's gemaakt van onze dochters en een paar van het gezin. Ze werkt op een hele ontspannen manier in combinatie met de natuur, waardoor de foto's echt adembenemend mooi zijn en natuurlijk overkomen. We zijn heel erg trots op het eindresultaat!"

-Elisah van Lieshout-

 

"Everytime I see one of Inge's pictures I think: "Wow - that's beautiful!" So I didn't hesitate to ask her to take my new PR pictures. I have never received so many glowingly positive reactions to a foto before! She makes you feel completely at ease and is a true pro. I highly recommend Inge!"

-Lisa Eunice Peek-

 

"Echt een talent! Voor allebei onze dochters een geboorte kaart foto laten maken, zo mooi! En een mooie foto van ons gezin in 2011 en nu weer in 2016."

-Marloes Jansen-

 

"Inge is geduldig, vriendelijk en zorgt voor een relaxte sfeer wat resulteert in hele mooie en natuurlijk ogende foto's. Nadat Inge foto's had gemaakt van onze dochter toen ze 7 weken oud was, hebben we haar 1,5 jaar later weer ingeschakeld toen onze zoon 7 weken oud was. Absoluut aan te raden."

-Marleen Paping-

 

"Inge had nu voor de deerde keer foto's van onze meisjes gemaakt en iedere keer zijn wij weer blij verrast wat voor prachtige plaatjes zij met een "gewone" camera en gewoon thuis bij ons kan maken! Zij is zonder twijfel een van de beste van haar vak! Haar geduld en vriendelijkheid met de kinderen is zeer behulpzaam om de kinderen te laten ontspannen en dat zie je terug in de foto's!"

-Clemens Reimer-

 

"Super mooie foto's heel blij mee! Wij willen volgend jaar weer."

-Emmy Bijen-

 

"Inge heeft een geweldig mooie serie foto's gemaakt van onze kleindochter Grace die net 1 jaar was geworden. Grace is erg beweeglijk en dus redelijk moeilijk te fotograferen maar de klik was er duidelijk direct met Inge en ze heeft zich als een prima modelletje gedragen. Hoef niet te zeggen hoe de serie er uiteindelijk uit kwam te zien. We hebben gewoon het hele pakket genomen. Hoe moet je nu kiezen uit zoveel moois, 20 prachtig vastgelegde momenten uit zomaar een dag van Grace. Het is een onuitwisbare herinnering en Inge heeft dit fantastisch weten vast te leggen."

-Coeny Denies-

 

"Super leuke en ontspannen shoot! Van de foto's worden we nog gelukkiger! Inge, je werkt overduidelijk met heel veel plezier! Als de kindjes wat groter zijn, vragen we je zeker weer!"

-Eva Lammens-

 

"Wat zijn wij blij met de prachtige foto serie die Inge gemaakt heeft in de eerste uren na de geboorte van ons zoontje. Wat een waardevolle en bijzondere herinnering zijn de foto's geworden. Stuk voor stuk prachtige foto's die ongemerkt gemaakt zijn, Inge heeft echt alles zo puur vastgelegd . Toen we de foto's toegestuurd kregen beleefde we het moment opnieuw , kippenvel en tranen , wel 100 keer de foto's en filmpje bekeken ! Wat een top fotograaf ben jij Inge!"

-Esther Arkesteijn-

 

"Alweer een jaar geleden heeft Inge prachtige foto's gemaakt van onze kleine man, geen kunst en vliegwerk, bij Inge gaat het allemaal heel relaxed. Inmiddels loopt Lars in het rond, dus van het voorjaar weer een keer en dan naar buiten Inge voor weer een prachtige serie!"

-Judith Vink-

 

"Nu al vier keer een fotoshoot gedaan met Inge. Wat zijn het fantastische foto's. Er hangen 2 grote foto's in onze kamer, maar ze vervelen nog niet, ondanks dat de kinderen nu alweer veel ouder zijn. Inge krijgt de kinderen op de foto zoals jij ze zelf ook herkend. Hun kwaliteiten komen vanzelf naar boven. Inge, je bent een toppertje!"

-Bianca Hultzer-

 

 

 

contact

Zullen we kennismaken?

 

Ben je enthousiast geworden en wil je een afspraak met mij maken? Of heb je na het bekijken van deze website nog vragen? Neem dan even contact op d.m.v. een mailtje. Bellen kan ook maar de kans dat je mijn voicemail krijgt is groot. Spreek graag even een berichtje in als je graag wil dat ik contact met je opneem.

Tot ziens!  Inge

__________________________________________________

Phone:06 16096491
B. van Beaumontstraat 16, 2064 XM Spaarndam
Inschrijving KvK: 34372096
fields marked with * are required
*
*
×